Formats d'arxiu gràfic

1:28 Unknown 0 Comments

Bon dia! En aquesta nova entrada en el meu bloc us explicaré una mica sobre els formats d'arxiu gràfic. Primerament faré una petita explicació sobre els formats gràfic i seguidament ficaré alguns exemples. Espero que us serveixi per saber-ne una mica més i que us agradi.


BMP (bitmap): és un format de Windows. és útil per a qualsevol aplicació i permet fins a 16,7 milions de colors encara que el temany de l'arxiu és enorme.

GIF (Graphics Interchange Format): és un format utilitzat per a la creació de textos i gràfics degut al temany petit que té. Admet 256 colors només (8 bits).


TIFF (Tagge-Image File Format): aquest format és útil per a treballs en impremtes. Admet compressió sense cap pèrdua de qualitat.


JPEG (Join Photographic Experts Group): aquest tipus de format és el més utilitzat últimament. En el moment de guardar alguna imatge s'ha d'especificar la quantitat de compressió que es vol. Com més gran és, més pèrdua d'informació. Es utilitzat per a publicar en webs i enviar per correu electrònic.


PNG (Portable Network Graphics): Aquest tipus de format lliure és el substitut del GIF.


PSD; és un format d'Adobe Photoshop que guarda carpetes, canals i guies en qualsevol mode de color. 


RAW: és un format digital de les càmeres de gamma alta. Com el mateix nom indica (raw significa "cru"), és el fitxer en brut. També es coneix com el negatiu digital. Per aquest tipus de format es necessari un programari per processar-lo.


0 comentaris: